Wednesday, November 21, 2012

Mommy Preggy nk kulit cantik

Nowadays zaman dh moden..kebanyakkan ibu mengandung sekarang ni ingin dapatkan kulit yang halus dan mulus..ade yang bertanya dgn sy boleh ke consume dgn set skincare ketika mengandung..jd kepada semua preggy mommy..anda boleh teruskan dgn set skincare tu tp JGN AMBIL VIT E...so berhentikan pengambilan vit e..anda boleh consume dgn esp ok..

kenapa vitamin e tak boleh ambil?? preggy mommy tidak digalakkan mengambil vitamin antioksidan ketika hamil sbb ini boleh mengakibatkan keguguran..mmg la kite nk cantikkan tp kesihatan baby mesti diutamankan ye syg semua..:)

hot selling set shaklee now:
  • set skincare
  • breastfeeding set
  • set kurus
  • set kesuburan

jika berminat boleh email ke izaty_ismail@yahoo.com...sila request harga special utk semua set ni k...kepada yang berdekatan dgn branch shaklee boleh membeli secara walk in dgn menggunakan id sy (881693-izaty)..kalau gune id sy dpt harga ahli tau..ok sebarang pertanyaan boleh comment di bawah atau email shj kepada sy...

Tuesday, November 20, 2012

Giveaway telekung Indonesia dari Amiey Honey

kalau dengar giveaway ni aku suke join..yela mn tau ade rezeki nk dpt kan...hihi..lagi2 bile dgr giveaway telekung..sebagai seorang muslimah so mmg kite pakai telekung ni hari2 kan..kalau rase2 kite boleh beli baju mahal, handbag yg cantik, tudung fareeeda(tang fareeda boleh pulak kan aku bold..motif??haha) ape salahnye kalau kite beli telekung yang cantik kan...btl x?...

ok la nk dijadikan cerite tuan rumah kedaung iaitu Amiey Honey amat berbesar hati untuk memberi giveaway telekung kepada sesiapa yang promote telekung2 die..dgr cite 2 giveaway..haaa ade can r ni hahahaha(gelak besar)...

xyah la bebel panjang2 jom kite layan telekung dari Amiey Honey ni

telekung ni for giveaway..cantikkan uoolsss...

actually Amiey Honey ade jual beberapa jenis telekung antaranye:

  • Satin Silk-labuh(dari dagu ke bawah): 75cm-comes with a bag


  • Kain Cotton Polino-comes with a bag-labuh(dari dagu ke bawah):78cm


  • Cotton Paris,Border Organza-comes with a bag
 
  • Cotton Paris-


ha mesti mse tgk gmbr ni korang semua ckp cntk kan..mmg cantik pun kan...kepada sesiapa yang ingin membeli telekung dari Amiey Honey boleh la terjah blog die k..

bak kata tuan tanahnye sendiri "Semua dari Indonesia ye.kalau interested,boleh call or sms me 017 2884065 leave a comment here or simply email to amiey_honey@yahoo.com.toceh"..

contest end 25 november..ari ni baru 20hb..ha sempat lg...hihi

tq for reading :)

Thursday, November 15, 2012

cuti-cuti malaysia

ok skrg ni dh stat cuti sekolah..cikgu pun dh cuti..mmg holiday la..saat2 ni la yang aku tunggu hihi..objektif cuti sekolah tahun ni:
  • make sure segala persiapan untuk wedding berjln dgn lancar..sesi booking membooking (bukan baking ea hihi)...
  • mission yang ke-2...cuti2 malaysia...
ok kite cite dulu mission yang pertama..so far aku rasa ok la..pelamin semua dh booking, photographer pun dh..bulan 12 ni nk tempah kad, cari bunga telur, sediakan barang2 utk hantaran segala bagai la..borang nikah dh beli..tppp....yang paling lemah sekali nk wat hiv test tu..dh la aku ni tkt ngan darah..ampun...takut sgttt......
tp kena wat jgk kan..kalo x..x dpt kawin huhu..ade yg nangis nnt hihi...

so mission yang ke dua....cuti2 malaysia..9hb ni nk g jln2 kat bandung n jakarta..mesti ramai kan yang dh g sane..aku je baru nk g..org m'sia kan kaya2..cuti je mesti g oversea...hehe...act thanks to Air Asia..sbb byk promo tambang murah...tu yang plan awal la..dan cuti2 yg kedua nk g vietnam...yahooooo...unexpected...yela sbb benda ni aku x plan pun..vietnam nk g mggu dpn...hihihi...kalo pikir2 blk mcm org x kawin je aku ni..sebok g jln2 huhu...

ok la tu je..nnt aku update lg blog ni..chowww....

before tu if ade sape2 yang nk order shaklee boleh email di izaty_ismail@yahoo.com...yang berdekatan dgn branch shaklee boleh beli sendiri gune id aku 881693(izaty)...yg nk id tupperware pun blh..sila emailkan tuk mintak no id k..tp dgn syarat anda kena beli tupperware kat stokist ea..jgn beli online..walk in...sekali lg walk in ok...

Wednesday, October 24, 2012

Masalah Rambut Gugur


rasanye mmg kebanyakkan orang mengalami masalah rambut gugur btl x? begitu juga dgn sy..justeru itu sy tidak memandang remeh hal begini..bg sy rambut itu mahkota wanita meskipun sy seorang yang bertudung..jd jgn sesekali anda memandang remeh hal sedemikian..

Terdapat pelbagai punca yang menyebabkan rambut gugur dengan serius. Keguguran rambut ini biasanya jelas kelihatan apabila seseorang menyikat rambut atau rambut menjadi jarang di kulit kepala.

Keguguran rambut bagi kategori ini biasanya berpunca daripada:

Melahirkan anakSelepas seseorang wanita melahirkan anak, pusingan rambut akan memasuki fasa berehat yang agak lama. Dalam masa itu fasa keguguran rambut akan terjadi dalam tempoh 2 hingga 3 bulan. Dalam tempoh dua hingga tiga bulan, sesetengah wanita mengalami keguguran rambut yang banyak. Dalam masa 1 hingga 6 bulan ia akan pulih.

Penyakit tiroid
Kelenjar tiroid yang terlalu aktif atau pasif juga boleh menyebabkan keguguran rambut.

Demam, jangkitan dan selesema yang seriusSelepas empat minggu hingga tiga bulan demam yang serius, seseorang mungkin terkejut melihat rambut gugur dengan banyak. Namun keguguran rambut ini akan pulih seperti sediakala.

Protein yang tidak seimbang dalam pemakanan
Amalan diet yang tidak seimbang dengan tidak memakan protein atau tabiat pemakanan abnormal.

Ubat-ubatan
Sesetengah ubat-ubatan boleh menyebabkan keguguran rambut untuk sementara waktu. Ubat-ubatan terdiri daripada penyakit gout, artritis, kemurungan, masalah jantung, hipertensi dan ubat mencairkan darah (coagulant). Pengambilan vitamin A secara berlebihan juga boleh menyebabkan keguguran rambut.

Rawatan kanser
Sesetengah rawatan kanser akan menyebabkan sel-sel rambut terhenti membahagi yang mengakibatkan rambut menjadi nipis dan mudah terputus apabila ia keluar dari kulit kepala.


sy telah menjumpai jln penyelesaiannye..dgn pengambilan zinc dan esp di dalam badan mampu mengurangkan masalah keguguran rambut ini..kepada yang mengalami masalah rambut gugur sy amat menyarankan anda mengambil set ini (zinc & ESP)..emailkan order anda ke izaty_ismail@yahoo.com..jgn lupe request best price dr sy ea..

sy adalah pengedar sah shaklee (id881693)..jika anda berhampiran dengan cawangan shaklee boleh membeli produk shaklee dgn menggunakan id sy..boleh dapat harga ahli..bestkan..:)

Monday, October 22, 2012

set skincare + ESP

testimoni customer:

"Tengok gambo kt sebelum tu mak makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun uols..muka pun ala2 jambatan x siap gittew..coreng sana coreng sini..parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k..

Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey...slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn Set D ( VITA C, VITA E, BCOMPLEX) utk dpt hasil yg lg POWER...Alhamdulillah....tak mau tukar yang lain dahhhhh.....Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k...just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh....."



alhamdulillah seorang lagi customer yg amat berpuas hati dgn set skincare + ESP..cantik sgt muke die kan..flawless..yg lain bile lg nk mencuba..email ke izaty_ismail@yahoo.com untuk dapatkan best price..tp terlebih dahulu bgtau masalah anda ea..sy akan cuba consult sehingga mslh anda selesai..insyaallah..

Sunday, October 21, 2012

Dream Veil Contest V2.0

ok ari ni rase rajin sgt nk join contest..alhamdulillah td baru saje menang contest di pameran pengantin..tq so much..ade satu lg contest yg saya join iaitu dream veil contest..

Syarat-syarat penyertaan;

1. Hanya untuk bride Disember 2012 – Disember 2013 sahaja
2. Sila like FB fan page http://www.facebook.com/AdriaCottagedan share dgn 2 org bakal pengantin
3. Sila follow blog kami http://adriacottage.blogspot.com/ dan tag 2 org bakal pengantin
4. Post 1 picture veil idaman anda and describe it in 2 words. (No need essay)
5. Dan akhir sekali tinggalkan link blog anda pada komen di bawah. 

Yang takde blog tak boleh join ke? Eh boleh la darlings. You may email me at fainie_riz@yahoo.com
Tarikh tutup contest ialah 26 Oct 2012 Saje pilih date raya haji. Huhuhuu)

Hadiah-hadiahnya; 

1. Tempat pertama – 1 exclusive veil as per your request. 
2. Tempat kedua – 1 hadiah misteri dari kami (Wedding stuff jgk)

NOW MY DREAM VEIL IS.........JENG..JENG..JENG....



~TAHAJJUD CINTA~

coming B2B yg sy nak tag:


Wednesday, October 17, 2012

Vitamin E penyelesaiannya

sila baca story ni:

Kulit bersisik & kering merekah (lengan & betis)?... Yaaa!....
itulah 'cabaran' (masalah) yang saya alami selama hari ini. Jadi, izinkan saya berkongsi pengalaman saya setelah menggunakan produk Shaklee - Vitamin E dengan kalian... walaupun saya baru menggunakan selama 14 hari...

Produk apa yg saya x cuba?.. John*** & J***son, Ayu S****,... dan banyak lagi, samada ia baik untuk bayi ker, bapak bayi ker.. semua saya cuba. Sayur apa yang saya tak makan?... semua sayur yang berdaun hijau saya makan. Buah oren, anggur, epal, tembikai, pear, betik, pisang.... dan sebagainya semua saya ngap (makan). Berliter² air masak saya minom... namun hasilnya tetap sama... kulit tetap bersisik & kering merekah persis tanah gersang yang kehausan titisan air hujan.

Kadang² tu segan jugak la kan, bila mana kawan² tegor kenapa terok sangat kulit jadi seperti itu, bahkan lebih teruk apabila ia kelihatan seperti sisek ular :(. Nak (hendak) selinsing a.k.a singsing lengan baju pon terasa segan. Struktur kulit saya akan lebih meruncing apabila berada dalam kawasan berpenghawa dingin (air-cond). Tahu tak apa saya buat kalau kulit saya kering pada waktu itu, saya akan mengambil sedikit air dan diratakan pada seluruh lengan saya supaya kulit kelihatan lembap, tapi itu hanya sementara. Keadaan itu akan kembali seperti asalnya tatkala air itu kering disapa angin. Kering, bersisik & merekah lagi :( ....

Benarlah bagai dikata, vitamin/ubat/supplement food adalah MAHAL harganya bagi mereka yang SIHAT, tetapi tidak bagi mereka yang SAKIT (ingin mencari penawar).

Akhirnya, saya mencari ikhtiar untuk menggunakan produk Shaklee - Vitamin E. الحمد لله, kini kulit saya terasa kembali 'remaja'... baru 2 minggu lebih (bermula Okt 1, 2012) saya mengambil Vitamin E setiap hari, dan hasilnya tidak mengecewakan. Kulit saya kelihatan lembap, tidak lagi merekah & bersisik. Emak & Nenek saya juga ada menggunakan Vitamin E ni, jadi saya pun tumpang sekaki lah jika saya pulang menziarahi mereka.

Jadi, buat kaum Adam & Hawa di luar sana, sekiranya anda mengalami cabaran yang sama seperti saya, tidak salah jika saya syorkan kepada kalian untuk mencuba & alaminya sendiri. Saya cuma ingin membantu kalian untuk berjimat dengan menggunakan produk yang "it's always safe, it always works, and it's always green" Cuma satu pesan saya, kalau elok beritahu saya, kalau tak elok pun beritahu saya.

Next, saya nak cuba Gentle Deep Foaming Cleanser pula...

BachelorBerceloteh,
Nizm Shamsury.

alhamdulillah customer ni pun amat berpuas hati dengan rangkaian produk dari shaklee..so yang lain bile lagi nk mencuba..jika ingin membuat tempahan sila pm sy di izaty_ismail@yahoo.com..beritahu masalah anda dan sy akan consult anda sehingga masalah selesai...

psst: vitamin c still out of stock..sy mengambil pre-order skrg ni..pm sy untuk mendapatkan best price..1 botol untuk consume 6 bulan (180 biji)..dan pastinya harga di bawah rm100..ha bestkan...

saya adalah pengedar sah shaklee (ID881693)..jika anda ingin membeli di cawangan shaklee boleh menggunakan id sy untuk mendapatkan harga ahli..bestkan..


Saturday, October 13, 2012

bestnye vitamin C ni..!! Jom try..




 
testimoni set skincare
credit: Cpm Honey Nurhaliza
 
hai semua..skrg ni sy dh nmpk kesedaran supplement di kalangan rakyat kita..alhamdulillah..tp diingatkan jgn pilih sebarang vitamin tau..wat research dulu ea anak2 murid sekalian hihi..ok now sy nk cerita pasal vitamin c 500mg shaklee..

lambakan vitamin c dari pelbagai brand dijual skrg ni..jd tentu semua dh tau kan vitamin c 500mg shaklee sgt2 bagus n superb..sape yg dh cuba mesti tau kan..ha awak2 yang lom cuba lg bile nk try..try cpt nnt menyesal..lg2 pada yang nk kawin like me (ehem..ehem)...ok disebabkan terlampau banyak sgt permintaan melampaui penawaran (ceh ekonomi pulak kan) Vit C shaklee skrg out o stock..oppppssss jgn risau sbb ade saya mengambil pre-order skrg ni..jika ade yang nk mencuba..boleh email order anda skrg ke izaty_ismail@yahoo.com.. harga mmg berbaloi la..1 botol untuk consume 6 bulan dan..dan...dan...harganye bawah rm100..sy nk bg best price ni kepada 100 pelanggan yang terawal..ha cmne adil kan..cpt2 order vit c skrg...



psssttt: ade yang dah try vit e grape seed yang baru..wahhhh mmg bestla..sy mmg puas ati..bgn pagi kulit terasa lembut n moist jee....

 
saya adalah pengedar sah shaklee (id881693)..anda boleh menggunakan id sy di cawangan2 shaklee yang berdekatan..so dapat harga ahli..best kan..

Friday, October 12, 2012

wah cantiknye kulit die...

wah cantiknye kulit die..kite selalu nakkan kulit yang cantik dan gebu kan..tp pernah x anda usaha ke arah itu..mesti ramai usaha tp still xdpt lagi kulit yang gebus2 tu kan..sama la mcm sy..mcm2 produk try..dari yg murah sampai la ke mahal..beribu-ribu duit abis ko..tp demi nk dpt kan kulit yang mcm retis mmg sanggup la kan..tp awas..jgn sampai anda berhutang hikhik..

ari ni share la testimoni sendiri..kulit muka sy ni since sekolah xde masalah pun..xde pimples tp masalahnye kulit x sekata..bertompok-tompok (arghhh tidak)..pastu bile masuk uni..dh stat la tumbuh jerawat sikit2..time stress, datang bulan (period)..masa tu x amik tau sgt la..yela time study mana la nk ade duit sgt kan..huhu..
after graduate sy ade join satu program..progaram tu kat desaru..suke la tepi pantai.. tapi masalah besar melanda...kulit sy sensetif dgn pantai..padahal x mandi laut pun..masa tu jerawat jangan cite la..bagaikan ade baja kat kulit ni..nk keluar pun malu..yang mengalami mslh jerawat mesti faham cmne perasaan ni kan..malu uollsss...

souces from en google..muke sy lebih kurang cmni la..masa pimples byk x amik gmbr..malu yunk...

so sy x biarkan la mslh jerawat ni..sy cari produk2 yang bgs..abis beribu-ribu..wat facial sana sini..at last, sy jmpe dgn supplement shaklee..sblm saya beli dh wat research dulu..pada semua yg nk beli skincare, supplement or ape2..sy nasihatkan tolong wat research ttg barang tersebut k..jgn beli terus..
so sy pun ambil set skincare + esp dari shaklee..resultnye...mmg superb la...kulit yang dulu berjerawat dh semakin kurang, kurang,,, n semakin cantik..(ceh puji diri sendiri)...tone kulit semakin sekata, pori mengecil dan yang penting sekali jerawat dh malu nk tumbuh...nyah ko jerawat hihi..jd pada semua yang mengalami masalah seperti sy..cepat2 dapatkan rawatan dengan segera..kite perbaiki dari dalam..dan kemudian baru luaran..insyaallah semua yang kite inginkan akan tercapat..



sy sentiasa mendoakan semua customer sy mendapat kulit yang anda idamkan..jika ingin mendapatkan set skincare (vit c, vit e dan b complex) sila email ke izaty_ismail@yahoo.com...sy adalah pengedar sah shaklee (id 881693)..anda juga boleh menggunakan no id sy di cawangan-cawangan shaklee yang berdekatan untuk mendapatkan harga ahli..

Monday, October 8, 2012

Makanan yang boleh menggantikan vitamin


Susah hendak dapatkan vitamin? Anda jangan risau sebab vitamin ada di rumah anda sendiri. Tidak percaya? Cuba anda pergi ke dapur. Di dapur ada banyak sayur-sayuran dan buah-buahan.
Kalau anda hendak tahu, lobak, kubis, tomato, buah limau, epal, dan banyak lagi merupakan sumber vitamin. Setiap sayur-sayuran dan buah-buahan mempunyai kandungan vitamin.
Boleh dikatakan hampir semua makanan mempunyai kandungan vitamin. Cuma yang membezakan adalah jenis-jenis vitaminnya.
i) Tomato - kaya dengan vitamin A, C, dan serat juga zat besi.
ii) Avokado - kaya dengan khasiat protein, kalsium, zat besi, vitamin A dan C.
iii) Pisang - vitamin A dan C, potasium dan zat besi.
iv) Nanas - vitamin A, B, dan C.
v) Telur, susu, hati - menyediakan vitamin A.
vi) Kekacang dan daging - sumber kepada vitamin B1.
vii) Keju, putih telur, dan yogurt - menyediakan vitamin B2.
viii) Ubi kentang, sardin, dan tuna - sumber untuk vitamin D.
ix) Sayuran berdaun hijau, kacang soya, dan gandum - kaya dengan vitamin E.
x) Kubis dan daun salad - penyumbang kepada vitamin K.

tomato-kaya dengan vitamin A dan C

tapi persoalannye adakah anda mampu untuk mengambil semua makanan yang mengandungi vitamin2 ni..bagi sy yang bekerja ni lebih mudah mengambil vitamin sebagai makanan tambahan sy seharian..
Vitalea (multivitamin)

Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.


credit: Shaklee Malaysia

jika ingin mendapatkan produk yang hebat ini sila emailkan order anda ke izaty_ismail@yahoo.com
saya adalah pengedar sah shaklee (ID 881693)..penghantaran terus ke rumah anda..



Tanda-tanda kekurangan vitamin C di dalam badan

makin hari ke hari badan kita akan kekurangan vitamin..pengambilan supplement yang berterusan adalah langkah yang amat bijak untuk menstabilkan semula tubuh badan kita..sy selalu menasihatkan rakan-rakan dan ahli keluarga supaya mengambil supplement di usia muda..terutama sekali bg yg bekerja..sama seperti saya..pengambilan supplement ni bukan shj utk kecantikan tetapi untuk kesihatan dalaman..secara x langsung ia akan memberi tenaga untuk kita menjalankan kerja seharian..insyaallah...


Vitamin maksudnya bahan organik yang sangat diperlukan oleh badan dengan jumlah kecil. Ia berperanan dalam pertumbuhan normal, pengawalan kesihatan, dan pencegahan penyakit. Vitamin biasanya disebut sebagai mikronutrien. Ia membantu pertumbuhan proses proteinkarbohidrat, dan lemak dalam badan anda.
Sesetengah vitamin pula membantu tubuh menghasilkan sel-sel darah dan hormon. Biasanya, tubuh kita tidak dapat menghasilkan banyak mikronutrien.
Oleh sebab itu, anda perlu mendapatkannya, sama ada daripada makanan atau suplemen(makanan tambahan seperti vitamin) yang lain.
Meskipun kandungan vitamin tidak selengkap pengambilan makanan biasa, tapi bukan bererti suplemen vitamin tidak diambil.
Cuma, anda perlu faham bahawa vitamin bukan pengganti kepada makanan harian anda. Terutama, makanan yang kaya dengan nutrien.
Jadi, bagaimana? Bagus bukan vitamin ini? Tapi, sekiranya anda masih takut untuk makan vitamin, tidak mengapa. Anda boleh menggantikannya dengan mengambil makanan atau minuman seperti susu atau buah-buahan. Ini kerana, makanan tersebut membekalkan vitamin yang tinggi.
Vitamin C (larut dalam air) membantu mempercepatkan penyembuhan luka, menjaga sistem kekabalan tubuh, menyerap zat besi, membentuk tulang dan gigi..


tanda-tanda tubuh badan kita kekurangan vitamin c ialah:

  • mudah tertekan (stress)
  • kulit sangat kering dan bersisik
  • tapak kaki keras dan kasar
  • luka lambat sembuh
  • mudah selsema atau bersin
  • wajah tampak lebih tua dan berumur (vitamin c penting untuk pembentukan kolagen)
  • mudah mendapat ulcer
  • mudah demam..
Vitamin c 500mg Shaklee

Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi JamTubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*


tiada siapa mampu mengubah kita selain daripada diri kita sendiri..
jika berminat untuk mendapatkan Vitamin C ini boleh email ke izaty_ismail@yahoo.com..
saya adalah pengedar sah Shaklee (ID 881693) Malaysia..penghantaran terus seluruh malaysia..

Thursday, October 4, 2012

Tanda-tanda tubuh anda kekurangan protein


Tanda-Tanda Tubuh Anda Kekurangan Protein
*********************************
Adakah anda mengalami simptom2 berikut :

# Kulit wajah yang kusam?
# Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
# Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
# Rambut sering gugur?
# Lemah dan tidak bertenaga?

Risiko Kekurangan Protein (umumnya):

# Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
# Kidney disease (penyakit buah pinggang)
# Liver (penyakit hati)
# High Cholesterol (kolesterol tinggi)
# Low blood pressure (tekanan darah rendah)
# Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
# Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
# Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
# Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
# Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
# Poor vision (Penglihatan kurang baik)
# Irritability (Badan menggeletar)
# Fatigue (Letih lesu)
# Weakness (Lemah)
# Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
# Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
# Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan


Testimoni 1

credit: CPM HONEY NURHALIZA

salam k.hanny...selamat berpuasa..alhamdulillah skrg ni sy masih teruskan dgn set preggy..alhamdulillah doc kata baby ok, sihat..wlaupun sy pernah bleeding..tp lps amalkan set preggy 2 sy dah kembali ok..sy paling suka ESP..huhu..tp nk tnya sikit..bleh ke bln puasa ni sy mkn vita-c lps berbuka dan vit-lea masa sahur & sblm tido? sbb x bleh nk mkn tghhari kan? hee..lagi 1 nak tanya akak bape harga ESP mngkn lps bersalin sy nk teruskan dgn ESP

hebat kan penangan ESP ni...Hanya kita yang tahu diri kita. Jika berminat nak dapatkan ESP promo bulan ni, sila emailkan ke izaty_ismail@yahoo.com



Promo EXTRAVAGANZA bulan oktober!!

Produk shaklee ni dah mcm goreng pisang panas..permintaan semakin ari semakin byk..untuk bulan 10 ni promo untuk esp..dengan pembelian 6botol ke atas anda akan mendapat 1botol free..spe xnk kan..cpt dptkannye sementara stok masih ade

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.
Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual.





BUY 6 FREE 1

jika berminat email di izaty_ismail@yahoo.com


Monday, October 1, 2012

Diet dan supplement mencantikkan kulit

Manfaat diet ternyata bukan hanya bagi membuatkan tubuh langsing dan sihat sahaja.  Sebenarnya, pengambilan diet yang betul dapat mempengaruhi keadaan kulit.  Jika anda inginkan kulit yang cantik, lembap dan cerah, anda mungkin boleh mengamalkan diet seperti Diet Mediterranian, Diet Vegetarian, Diet Rendah Lemak dan juga Diet Makanan Mentah..



Selain daripada itu, pengambilan supplement yang bersesuaian dan selamt juga amak digalakkan.  Apa yang dilihat pada masa kini, penggunaan produk luaran lebih dititikberatkan berbanding pengambilan supplement..diingatkan ea SUPPLEMENT bukan UBAT..ia dua benda yang berbeza..dengan pengambilan supplement, kecantikan dan kesihatan dari dalam diri..sy amat menitikberatkan hal ini..

jika anda menginginkan set-set supplement dari SHAKLEE seperti:

  • set skincare
  • set berpantang
  • set mengandung
  • set breastfeeding
  • set kurus
  • set menaikkan berat badan
  • untuk kanak-kanak
  • dan lain-lain lagi
set skincare shaklee

sila hubungi sy di izaty_ismail@yahoo.com..
saya adalah pengedar sah Shaklee (ID 881693) Malaysia..penghantaran terus seluruh malaysia..

Berwajah baru...

Assalamualaikum dan selamat pagi semua...WELCOME OKTOBER...wah cpt masa berlalu..dh msk bulan oktober dh kan...alhamdulillah untuk segala-galanya...

sudah sekian lama sy menyimpan cita-cita nk upgrade blog ni..edit2 wat sendiri tetap x cantik kuikui..so sy pun bercadang nk hire someone tolong upgrade blog ni..bg comel2 skit hihi..actually sy dh berjumpe dgn someone ni..mule2 ingatkan nk tempah header je..last2 sy mntk tolong die watkan header, template n etc..alhamdulillah ALLAH telah menemukan sy dgn die..sng sgt nk bertolak ansur..dan yang penting saya amat2 berpuas hati..TQ to MYRA VEA...higly recommend la..sbb orangnye sgt baik n senang nk bekerja dgn dia..xpernah berjumpa pun tp mcm dh kenal lama pulak hihi...

if ade sesiapa nk upgrade blog..wat header, template dan sebagainye..bolehla tye kepada myra ni..
di bawah ni sy sertakan link blog die: 


Sunday, September 30, 2012

Hydroquinone??

Q: Ape itu hydroquinone??
A: Sejenis persediaan antara kimia yang boleh didapati di dalam kosmetik.  Penggunaan hidroquinone adalah untuk membunuh melanocytes, sejenis sel yang bertindak menghasilkan melanin.  Uktuk itu kulit akan kelihatan cerah dan semakin putih.  Hydroquinone adalah sangat toksik dan merupakana bahan kimia yang sangat kuat, juga digunakan dalam proses foto, 'herbicides', pemprosesan getah dan pemprosesan 'hair dyes'.

Q: Apakah kesan sampingan Hydroquinon kepada kulit?
A: Ade beberapa kesan sampingan kepada si pemakai antaranya:

  1. penghitaman kawasan kulit, terutama jika terdedah kepada cahaya matahari atau cahaya UV tiruan.
  2. kawasan kulit boleh terluka, terbakar, kering dan gatal sebelum kimia racun itu menyerap lebih jauh ke dalam muka
  3. turut menyebabkan kesan sampingan maut lain iaitu sesak nafas, serngan lelah, bengkak bibir, muka dan lidah serta ruam
  4. jika terkena mata, ia turut boleh menyebabkan mata kesan terbakar dan menjejaskan penglihatan.  Penggunaan untuk jangka masa panjang boleh menyebabkan kulit menghitam.
  5. juga bole menghalang proses pigmentasi dimana proses ini mengurangkan perlindungan ke atas kulit daripada pancaran ultra ungu dan sinaran matahari berlebihan yang boleh memberi risiko kanser kulit.
Cara untuk mengesan hydroquinone:
sila cek toner muka anda..adakah ia berubah warna atau menjadi kehitam-hitaman..ATAU..jika ia berkerak di tepi-tepi penutup botol MAKA...ia mengandungi hyrdoquinone..plss...stop it..jgn pakai lg..berubah la kepada produk yang baru...:)

jika ada yang berminat untuk mendapatkan set-set suplement dari SHAKLEE sila email sy di izaty_ismail@yahoo.com


Saturday, September 29, 2012

Vitamin C 50sen sebiji

sekarang ni pelbagai produk dan makanan kesihatan di pasaran..adakah benar Vitamin C ni hanya 50sen sebiji..eh murahnye...50sen x 30hari = RM15..eh murah ni..brand ape yg murah sgt ni??

  • untuk pengetahuan semua 1 biji vitamin C organik 500mg bersamaan dengan 7 1/2 biji oren!..mmg jimatkan..xkan la tiap2 ari kite nk makan 7 biji oren..dengan pengambilan sebiji vit C ini sudah memadai.
  • vitamin C juga bertindak sebagai antioksidan di dalam badan kita..ANTIOKSIDAN bermaksud daya tahan dari segala serangan penyakit.
  • meningkatkan fungsi metabolik di dalam badan..ia meningkatkan kadar pembakaran kalori di dalam badan..dari hari ke hari umur kite semakin tua..dengan pengambilan Vitamin C yang berterusan dapat membantu pembakaran kalori di dalam badan..sekaligus memelihara badan kita dari sebarang penyakit..
  • terakhir sekali selalu di kaitkan dengan kecantikan dan kesihatan kulit..kulit muka yg berjerawat dapat dirawat dan yg cantik semakin cantik..
saya selalu menyarankan kite mengambil vitamin ini dari awal sebab kesannye amatlah memuaskan..yg penting mestilah ISTIQAMAH..rasanye xperlula nk suntik sana sini kan..amalkan minum air suam yg byk, berdoa dan amalkan..inyaallah semuanye boleh.. :)

Vitamin yang sy maksudkan di atas adalah Vitamin C 500mg Shaklee...1 bulan hanya RM15 shj..mari dapatkannye skrg..

jika berminat untuk mendapatkan vitamin ni sila email kepada sy izaty_ismail@yahoo.com..

Friday, September 28, 2012

Engagement album

Alhamdulillah setelah 1 bulan bertunang akhirnya dpt jgk album..mmg excited sgt la sbb sampai umh album dh ade..so after mnd n solat terus turun bwh n tgk album.. 2 3 kali jgk la belek album tu..mmg puas hati la...tq tu my OP Pohon Minda..mmg highly recommend..service pun baik..tq sgt2..

Sunday, June 24, 2012

Tip Badan Kekal Segar dan Bertenaga Ketika Berpuasa



Bersahur dan berbukalah dengan menu sihat yang seimbang
-Makanan untuk bersahur dan berbuka sebaiknya terdiri daripada 50-60 peratus kandungan karbohidrat, 10-20 peratus protein, 20-25 peratus lemak, ditambah dengan vitamin dan mineral dari sayur-sayuran dan buah-buahan.  selain daripada vitamin dan mineral, serat yang terkandung dalam buah dan sayuran amat bermanfaat dalam melancarkan proses buang air besar.
 
banyak minum air kosong ketika sahur
-Pedoman untuk minum air kosong sekurang-kurangnya lapan gelas sehari juga dilaksanakan ketika berpuasa.  minumlah tiga gelas ketika bersahur dan lima gelas ketika berbuka sehingga sebelum anda tidur.

Pilih menu yang boleh menaikkan kadar gula dalam darah ketika berbuka

-menu yang boleh dipilih ketika berbuka puasa ialah makanan atau minuman yang manis seperti kurma.  makanan manis mengandungi karbohidrat sederhana yang mudah diserap dan mampu menaikkan kadar gula dalam darah yang turun kerana tempoh 14 jam berpuasa.  selepas melaksana solat Maghrib, anda boleh mengambil makanan sihat lengkap yang seimbang iaitu nasi, ikan, daging, tauhu, tempe, sayur-sayuran dan juga buah-buahan.

Jangan lupa sahur

-bentuk hidangan sahur adalah sama seperti berbuka puasa.  namun ambillah dengan kuantiti yang lebih kecil.  jangan tinggalkan sahur kerana sahur yang baik membuatkan puasa anda lebih mudah.  makan makanan yang mempunyai kadar protein yang tinggi kerana ia akan kekal lama dalam tubuh.  makanan yang berprotein tinggi memerlukan proses pencernaan dan penyerapan yang lebih lama berbanding makanan berkarbohidrat tinggi.  hal ini menyebabkan kita tidak mudah merasa lapaar.


pengambilan vitamin-supplement
-seharian berpuasa menyebabkan badan kita kekurangan vitamin. Dengan pengambilan vitamin yang cukup di dalam badan dapat membantu kita melakukan kerja seharian dengan sebaik mungkin...



jika ingin mendapatkan set supplement sempena bulan ramdhan ini..sila email sy di izaty_ismail@yahoo.com..


Tuesday, June 19, 2012

Rahsia Kecantikan Kulit

kulit yang cantik tanpa sebarang cela merupakan kulit yang di idam-idamkan oleh semua wanita..apabila seseorang wanita mempunyai kulit yang gebu dan mulus cukup dengan sedikit 'touch up' di muka sudah cukup..btl x?


siapa x kenal artis di atas ni kan..Dato' Siti mempunyai kulit yang cantik..walaupun tanpa makeup kulit die sentiasa berseri-seri..


Rahsia kulit sihat yang pertama:
1) Katakan tidak kepada rokok
Bahan kimia yang disedut daripada rokok akan mengecilkan pembuluh darah dalam badan, mengurangkan kandungan oksigen dan juga nutrisi yang dibekalkan untuk melembapkan tisu dalam badan. Pengecutan kapilari darah akan bertahan selama sejam sebaik sahaja rokok disedut secara terus ke dalam paru-paru. Rokok juga membuatkan seseorang itu nampak lebih tua daripada umur sebenar. Sebaik-baiknya elakkan diri anda daripada terhidu asap rokok kerana ia bukan saja merosakkan kulit tetapi anda terdedah dua kali ganda risiko untuk mendapat penyakit berbanding dengan mereka yang merokok.


2)Remajakan kulit anda dari dalam
Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air kosong setiap hari, makan pemakanan yang seimbang dan lebihkan buah-buahan. Buah-buahan dan sayuran mengandungi antioksida yang diperlukan kulit dan kaya vitamin seperti teh hijau, soya, vitamin A, B, C, dan E yang sangat baik untuk kesihatan dan ketegangan kulit supaya kelihatan muda.



3)Senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu
Dengan melakukan senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu dapat melancarkan peredaran darah di dalam badan.senaman memberi oksigen yang secukupnya kepada jantung, paru-paru dan kulit.


4)Berdoa
 Selain daripada diatas ni, kita juga jgn lupa sentiasa berdoa kepadaNya..insyaallah die akan membantu kita..


Rahsia penjagaan kulit meliputi dari semua aspek..sayangilah diri kita..jika ingin mendapatkan rangkaian set shaklee yang superb ini, sila email kepada sy di izaty_ismail@yahoo.com...


kepada sesiapa yang membeli produk dari sy, sy akan memberi konsultasi percuma kepada anda..best kan...cpt dapatkan seblm raya untuk mendapatkan kulit yang sihat dan berseri...

Friday, June 15, 2012

Jerawat lagi...

mesti ngerikan tgk muka mengalami jerawat..secara automatik low confident btl x? nk keluar rumah pun malu..huhu..


Jerawat merupakan perkara yang biasa berlaku pada remaja yang akhir baligh disebabkan oleh perubahan hormon badan. Bagaimanapun jerawat yang teruk mungkin disebabkan oleh pelbagai sebab seperti jangkitan kuman (penyakit, alahan dan salah penjagaan kulit.)..Sekiranya jerawat berlaku dengan teruk, ia perlu dirawat untuk mengelakkan berlakunya parut yang berkekalan.


Punca-punca jerawat:
  • Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 'an.
  • Faktor seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.
  • Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.
Kebanyakan jerawat akan hilang sendiri jika kulit sentiasa bersih dan sihat. Tetapi sesetengahnya boleh menjadi teruk dan kronik.


Petua dan cara menghilangkan jerawat dan mengurangkan masalah darinya.
  • Bahan paling mudah untuk mengeringkan jerawat adalah krim yang mengandungi Benzoyl peroxida. Dalam kepekatan 5 atau 10 peratus ia mengering dan memudahkan sumbatan liang minyak tanggal. Kesannya boleh dilihat dalam tempoh empat hinga enam bulan.
  • Basuh kulit setiap hari tapi jangan terlalu kasar atau kerap.
  • Gunakan pencuci muka yang lembut dan air. Pencuci yang mengandungi granule boleh juga digunakan.
  • Cuba elakkan sauna muka kerana ia mungkin menjadikan jerawat bertambah teruk.
  • Jaga pemakanan anda. Elakkan makanan yang mungkin membuat jerawat lebih teruk. Setiap orang mempunyai alahan kepada jenis makanan yang berlainan dari orang lain.
  • Dapatkan rehat yang cukup kerana jerawat mungkin timbul dari perasaan tertekan, ber masalah dan badan yang letih.
  • Memakai pakaian bersenam atau harian yang longgar. Memakai pakaian ketat, tudung atau headband ketat dari kain yang tidak meresap peluh menambahkan pengeluaran minyak dan risiko jerawat dari kulit berminyak.
  • Pilih fesyen rambut yang tidak terlalu menutup wajah dan jaga rambut supaya tidak berminyak yang biasanya datang dari kulit kepala yang kuat berpeluh. Penggunaan bahan penjagaan rambut berminyak harus dielak. Ikat rambut ketika tidur supaya tidak menutup muka.
  • Guna mekap muka berasaskan air. Beli mekap yang "noncomedogenic" atau "nonacnegenic".
  • Basuh mekap sebelum tidur. Jangan terlalu banyak menggunakan pelembab kulit muka terutamanya waktu malam.
  • Elak cahaya ultra ungu matahari atau lampu. Pendedahan yang melampau atau lama merosakkan kulit dan lapisan kulit akan menjadi tua premature dan menutup liang sebum.
  • Jangan picit jerawat kerana ia akan menambahkan radang pada kulit dan kulit akan menjadi berlubang dan berparut. 


bagi mereka yang menginginkan kulit yang sihat sila pm sy..kulit yang sihat datangnya dari dalaman..sy pasti akan membantu anda..email sy di izaty_ismail@yahoo.com



Tuesday, June 12, 2012

lagi testimoni skincare


credit to CPM Honey Nurhaliza

Saya telah menggunakan supplement skincare (vitamin E Complex, Vitamin C dan Vitamin C Complex) selama lebih kurang 2 bulan.  Hasilnya sangat memuaskan hati dan sanubari ini.. Cewah !:p Memula saya agak was-was dengan skincare ni, sbb takut ade side effect jika mkn nanti..tp alhamdulillah..xde perkara-perkara pelik berlaku pada kulit saya, malah kulit lebih glow, gebu and lembut.kulit sy jenis yang sensitif, jd x sesuai dengan sembarangan produk..tp sejak menggunakan skincare ni ibarat sy sudah menemui produk yg saya cari selama ini..hihi..kalau nk ikutkan kulit sy ni x la mengalami masalah kulit sgt..cuma jerawat suka keluar x tentu pasal time period (time x period pun keluar)..selepas mkn skincare ni jewarat pun malu-malu nak keluaqq..yezza..!! kalau keluar pun kecik2 je, macam malu-malu gitu..pastu selang 2 ari dah ilang dan tidak tinggalkan parut jewarat..pastu yang ketara kulit muka berseri-seri..

jika anda ingin mendapatkan kulit seperti customer di atas sila email kepada izaty_ismail@yahoo.com..
jgn malu jgn segan..sy akan cuba membantu anda yang mempunyai masalah jerawat...

Friday, June 8, 2012

Vitamin B cegah uban

Pakar Dermatologi. Dr. Farmanina Santoso, menjelaskan uban terjadi ketika rambut tidak lagi mengandungi melanin (pigmen warna rambut).  Hal ini diakibatkan oleh faktor diet, usia, keturunan, dan pengaruh stress.  Menurut beliau, orang asia yang umumnya berambut hitam, memiliki pigmen rambut eumelanin yang berwarna merah tua atau hitam.  Jika kehilangan eumelanin ini, maka warna rambut orang Asia akan berubah menjadi kelabu atau putih. 

Proses inilah yang disebut sebagai rambut beruban.  Berolahraga dan mengambil makanan berkhasiat (peredaran darah dan nutrien lebih) disamping meditasi dan menghentikan kebiasaan mencabut uban mampu mencegahnya.  "Selain itu harus diingat, pengambilan VITAMIN B dalam diet juga penting kerana kekurangannya membuatkan rambut lebih cepat memutih," ujar beliau.


Sumber: i-sihat

 B Complex dietary supplement - 120 tablets (consume 4 months)
harga amat berpatutan

jika berminat sila emailkan kepada sy izaty_ismail@yahoo.com


Thursday, June 7, 2012

Vitamin yang sesuai untuk kanak-kanak

Untuk entry kali ni sy nak share tentang vitamin yang sesuai untuk kanak-kanak..kita semua sedia maklum bahawa kanak-kanak mudah terdedah dengan penyakit...selesema, demam dan sebagainya..ramai ibu amat menitik beratkan akan kesihatan anak-anak mereka..btl x?

bagi ibu-ibu yang ingin mengambil vitamin yang sesuai untuk anak mereka sy amat galakkan mengambil meal shake dan omega guard..sebagai permulaan..


kedua-dua vitamin meningkatkan imunisasi bdn kanak-kanak..

(1) Meal Shakes terutamanya amat sesuai bagi anak yang*:

- tiada/ kurang selera makan.

- memilih makan - tidak mendapat nutrien sepenuhnya dari diet harian.
- selalu demam/ kurang sihat, terutama yang duduk di nursery.
- mempunyai athma & bronchitis.
- mempunyai eczema (protein bantu bina semula sel yang lebih sihat).

(2) OmegaGuard ialah sumber minyak ikan yang mengandungi Asid Lemak Omega 3, termasuklah DHA dan EPA.*

- menggalakkan fungsi otak.

- untuk kesihatan sistem saraf dan fungsi mata.
- mengurangkan keradangan.
- menambahkan kolesterol baik di dalam badan (HDL).

kedua-dua vitamin ni amat sesuai untuk kanak-kanak yang berumur antara 1-3 tahun..
bagi kanak-kanak 4-6 tahun boleh mengambil 2 vitamin di atas dan ditambah dengan Vitalea for children (chewable), dan chewable vita c.
bagi kanak-kanak 7-12 tahun boleh mengambil semua vitamin shaklee kecuali nutrifon, vivix dan cinch
bagi kanak-kanak 13 tahun keatas semua supplement shaklee..

jika ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai semua vitamin ni dan cara pengambilannya boleh email sy di izaty_ismail@yahoo.com

Kenapa badan kita memerlukan B COMPLEX??

sejak dari kecil lagi sy telah mengamalkan pengambilan B Complex ni..dulu yang saya tahu B Complex ni untuk minda shj..yela pemahaman zaman budak-budak dulu anggapan sy "B" stand for brain..hihi...bile dh besar ni wat-wat research baru la tahu rupe-rupenye banyak kebaikan B Complex..di bawah ni supplement B Complex yang sy amalkan skrg

di sini sy nak share sama-sama kebaikan B Complex ni sbg info tambahan tentang kesihatan dalam hidup kita: 

1)      Dikenali sbg Beauty Vitamin “B” for beauty 
2)      Memelihara kecantikan kulit dr dalam 
3)      Beritndak sbg penenang,bila jiwa tenang,wajah akan sihat.

jika ingin dapatkan B complex boleh hubungi sy di izaty_ismail@yahoo.com..berbaloi-baloi sbb boleh tahan 4 bulan


Wednesday, June 6, 2012

Tahukah anda??

Tahukah anda??




  • Menaiki 22 anak tangga = membakar 1.54 kalori
  • Menaiki 44 anak tangga = membakar 3.08 kalori
  • untuk membakar kalori yang terdapat dalam satu sudu teh gula = menaiki 14 tingkat bangunan
  • Menaiki tangga selama 24 minit tanpa henti kita akan membakar lebih kurang 250 kalori iaitu bersamaan sekeping roti canai biasa
  • untuk orang dewasa yang mempunyai berat badan 70 kg.
sumber dari: Kementerian Kesihatan Malaysia ( i-sihat)

Agak-agakla kita boleh ke mengamalkan perkara di atas?? insyaallah boleh kan..kita kena mengamalkan pemakanan dan amalan yang seimbang untuk mendapatkan badan yang sihat dan cergas..selain daripada exercise di atas, pengambilan vitamin yang berterusan juga perlu di amalkan..ini sebagai langkah berjaga-jaga daripada sebarang penyakit..sy ade melakukan sedikit pemerhatian di kalangan rakan-rakan sy sendiri..ramai antara mereka tidak mengambil supplement dengan alasan 'MAHALNYE SUPPLEMENT NI??'  , 'OWH XPE LA X PERLU, BADAN SY SIHAT' dan macam-macam lagi alasan...mereka-mereka ini jika diberi pilihan antara BAJU atau VITAMIN, pilihannya adalah BAJU berbanding VITAMIN..sy faham bg seorang wanita mereka lebih menekankan kepada personaliti luaran berbanding dalaman..


Pendapat sy pula, apabila kita cantik luaran dan dalaman pakai pakaian ape pun mesti cantik..kita selalu cemburu akan kecantikan perempuan di luar sana..sedangkan artis-artis seperti "SITI NURHALIZA" pun mengambil supplement kenapa tidak kita...betul x??


jika ingin mendapatkan kulit yang anda inginkan dan badan kurus dan ramping..sila pm sy untuk mendapatkan info tentang produk ini..harga promo menanti anda...emailkan di izaty_ismail@yahoo.com





Tuesday, June 5, 2012

Kesihatan pencernaan - untuk kuruskan berat badan

Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, kesemuanya memberi sumbangan kepada pembuangan air besar yang tetap.  Pada masa-masa tertentu, Herb-Lax yang lembut boleh membantu:
  • julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala
  • menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semula jadi tubuh badan
  • Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi..
 Pengambilan herb-lax ini hanya seminggu sekali shj..sesiapa yang menginginkan badan kurus dengan cara yang sihat boleh mencuba set pengurusan badan ini..hubungi sy di izaty_ismail@yahoo.com untuk mendapatkan harga promo..cantik dan menarik raya ini...

Monday, June 4, 2012

cantik dengan set skincare

sy adalah pengamal set skincare shaklee...masalah kulit sy ialah kulit berminyak, jerawat selalu tumbuh, parut jerawat lmbt sgt nk hilang...sy pernah pergi ambil pakej facial..beribu-ribu jgk la berhabis duit..selalu kalau keluar mesti pakai makeup tebal-tebal coz nk tutupkan cela di muka..yela sape x malu bile berjumpa dengan orang kat luar sana dgn keadaan muka yg byk jerawat..sedey sgt2..

ade satu peristiwa tu mmg wat sy malu sgt dan menangis..masa tu muka sy byk sgt jerawat..mmg yg keluar tu dikatakan jerawat batu la..tgh2 berkumpul dalam satu group(lelaki dan perempuan) pstu tiba2 kawan sy (perempuan) tegur muka sy yg penuh dgn jerawat..member2 lelaki semua pandang..mmg masa tu x tau nk wat cmne..malu sgt2...

alhamdulillah sy ditemukan dgn seorang kakak yg telah perkenalkan set skincare ni..dengan izin allah sy telah mendapat kulit muka yg diidamkan..

ok ni sy skrg dan mak sy..mak sy pun mengamalkan set skincare ni..jgn terkejut ea umur mak sy dh 56 tahun

jika berminat untuk mendapatkan set skincare ini dengan harga promo sila emailkan kepada sy izaty_ismail@yahoo.com